Det var sgu på tide

De øgede miljøkrav til flytrafikken kan, mener hollandske flyteknikere, lede til radikale forandringer i udformningen af fremtidens flydesign. “Jeg vil af med billedet af en cylindrisk flykrop med vinger,” udtaler Etnel Straatsma fra det Hollandske Delft University of Technology og leder af det nyetablerede CleanEra-projekt således i JP. CleanEra  har som mål at designe et ultra-miljøvenligt fly, der udleder 50 pct. mindre CO2 end nuværende flytyper. Et af projektets foreløbige modeller, der både forurener og larmer mindre, og dermed er helt på linie med anbefalingerne fra Den Europæiske Luftfartskommission, ACARE, er den såkaldte  ”Greenliner”, der har form som en tallerken.

Kort sagt: En flyvende tallerken :-)

About filoffen

Filoffen filosoferer
This entry was posted in science fiction, Videnskab. Bookmark the permalink.

2 Responses to Det var sgu på tide

  1. Ulf says:

    Ooohhh! I want one!
    Jeg elsker når vi begynder at indhente Sci-Fi og jeg får følelsen af at bo i fremtiden (når så bare det ikke er 1984 der er forbilledet :( ).

    Hvor er mit anti-tyngdekraftsbælte og min personlige teleporter, damnit?

  2. filoffen says:

    Ja, eller de flyvende biler, jvf. dette indlæg på min gamle blog.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>