En epoke rinder ud

Det er sjældent, man er vidne til en epokal begivenhed; en begivenhed der begynder og/eller afslutter en historisk epoke. Det århusianske akademiske og intellektuelle miljø står imidlertid desværre overfor en tragisk en af slagsen:

Århus Bogcafé lukker

Efter igennem utallige (nå ja, så i det mindste mange) år trofast at have forsynet studerende og undervisere ved de århusianske læreanstalter med lærebøger og tidsskrifter drejer Århus Bogcafé på Nørregade nøglen om. Ikke med det samme selvfølgelig: Lageret skal først realiseres. Og de som kender Bogcaféen ved, at det er noget af et lager 🙂

Men i løbet af efteråret, når de fleste bøger er blevet solgt, så lukker Bogcaféen. Årsagen? Dem er der flere af. Troløse humanister der i stedet for at støtte deres lokale bogpusher køber bøger på nettet for nu blot at nævne en enkelt. Og så har universiteternes nye, og i visse kredse meget forhadte, tvungne indkøbsaftale med SKI trukket godt en million kroner ud af budgettet.

Ophørsudsalget er allerede startet: 25% rabat på alle bøger. Jeg var forbi i dag og købte et par enkelte bøger. Med, bør det bemærkes, mere end almindelig dårlig samvittighed: Det føltes lidt som at røve et nærtstående, nyligt afdødt, familiemedlem, som man selv har været med til at bringe af dage. Suk, suk.

Så nu er det snart slut med at tilbringe timer foran den store helvægsreol med filosofisk og idehistorisk litteratur og fortvivlet forsøge at få ens bogønsker til at stemme overens med ens begrænsede økonomiske ressourcer.

Requiem Requiescat In Pace.

Om filoffen

Filoffen filosoferer
Dette indlæg blev udgivet i Anakronismer, brok, Bøger, Litteratur. Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til En epoke rinder ud

  1. filoffen skriver:

    Hov – ja. Nemlig 🙂

  2. Pingback: CAPAC · Århus Bogcafé lukker - lidt erindringsstof

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *