Forslag modtages

Det er formodentlig næppe undgået den trofaste læsers opmærksomhed, at blogbestyreren nærer en vis veneration for den såkaldte populærkultur, hvad denne term så end nærmere måtte dække over. Og det er næppe heller nogen overraskelse for folket, at denne interesse ofte forbindes med forsøget på at (efter)vise populærkulturens filosofiske relevans. Som led i denne bestræbelse, i forlængelse af de afholdte konferences om Filosofi og Populærkultur på SDU, og inspirereret af de mange og interessante (filosofiske) diskussioner om populærkulturelle emner, som denne blog efterhånden har lagt ryg til, har jeg i et stykke tid puslet med planer om at lave en hjemmeside/blog dedikeret til dette emne.

Planerne er desværre hidtil ikke kommet ud over puslestadiet. Arbejdet med Afhandlingen (redigerer og skriver på livet løs på det sidste af sidste kapitel) tager for øjeblikket al blogbestyrerens tid og alle hans kræfter. Men der er også en anden grund, nemlig at det endnu ikke er lykkedes at komme på et godt navn/en god hjemmesideadresse til et sådant projekt.

Det helt oplagte “popkultur.dk” er optaget, men bruges dog ikke. “populaerkultur.dk” er frit – men dels så synes jeg at det er en smule problematisk at bruge “ae” i adressen (hvorfor synes jeg det? Det synes jeg bare – jeg tager formodentlig fejl), og dels så skulle adressen måske også indikere, at der er tale om filosofiske perspektiver på populærkultur? “popfilosofi.dk” giver de forkerte associationer, da det jo er det studieobjektet, ikke filosofien, der er poppet.

Er der nogen, der har et godt forslag? Eller kan argumentere overbevisende for et af ovenstående?

Og så skal man forøvrigt huske at Stay Tuned to this Blog!.! Indenfor den nærmeste fremtid bringes nemlig det første gæsteskribent-indlæg!!

Om filoffen

Filoffen filosoferer
Dette indlæg blev udgivet i Afhandlingen, bloggeri, filosofi, opfordring. Bogmærk permalinket.

16 kommentarer til Forslag modtages

 1. Lotte skriver:

  pop-kultur.dk

  Popfilosofi giver trafik, det burde være nok i den forstand at læsere vil vide, at indholdet er anderledes.

 2. Lotte skriver:

  pop-kultur.net også en mulighed.

  Og mine forslag er ledige.
  Skynd dig…. 😛

 3. capac skriver:

  http://www.popculture.dk er ledigt og kan erhverves for 1. kr….

 4. Lotte skriver:

  popkultur.info

  også ledig.

  Nu lægger jeg ikke flere kommentarer 😀

 5. Henning Holm skriver:

  popkulturstudier.dk?

 6. Ulf skriver:

  Oohh, spændende!
  Umiddelbart synes jeg at Capac har fat i den lange ende med popculture.dk når nu ikke popkultur.dk er ledigt.
  Har du overvejet at kontakte ham der har registreret popkultur.dk? Det kan jo være at han ikke har noget at bruge det til.

 7. filoffen skriver:

  Det var da hurtig respons må man sige.

  Jeg havde vist allerede tjekket de fleste af ovenstående, men ikke Capacs og Hennings. popculture.dk. forekommer mig bedst – og så har jeg besluttet at filosofi ikke behøver at indgå sådan direkte i navnet. Man er jo ikke puritaner, og andre akademiske discipliner – og almindelige fans- skulle jo også gerne kunne byde ind 🙂

  Nej, jeg har ikke kontaktet ejeren af popkultur.dk, tjekkede bare at adressen var optaget. Det er en eller anden gut i Skodsborg, som ejer det indtil den 31-01-2008.

 8. Lotte skriver:

  Er det ikke lidt tyndt at have et udenlandsk navn med en DK endelse til en side, der skal være dansk (?)

 9. Henrik Lübker skriver:

  Lotte skrev: “Er det ikke lidt tyndt at have et udenlandsk navn med en DK endelse til en side, der skal være dansk (?)”

  Svar: Nej. 😉

  Henrik /
  Abgrund.dk

 10. capac skriver:

  Jeg forstår godt Lottes forbehold med .dk. Men popculture eller popular culture er nærmest et begreb i de angelsaksiske land (se fx wiki om det). Og endelig så kan .dk jo godt være et site med internationale dimensioner…

 11. Kasper skriver:

  dvs. smalpopulaerkultur.dk

 12. Lotte skriver:

  @Henrik

  Fremragende argumentation 😉

 13. filoffen skriver:

  @ Lotte – jeg har tænkt det samme – men Henrik og Capac forklarer jo så udemærket, hvorfor det måske ikke er noget problem.

  @Kasper: man kan principielt godt have æ, ø og å i sit domænenavn. Der er bare ikke så mange udenfor Danmark, der kan finde ud af den slags tegn – og selv danskere er efterhånden blevet vænnet til ikke at bruge disse tegn i deres domæner. smalpopulaerkultur.dk? Tjah, tjoh – da jeg først læste adressen forstod jeg ikke, hvad der stod. Smalpop-ulaerkultur? 🙂

 14. Henrik Lübker skriver:

  @ Lotte – Tak 😀

  @ Filoffen – Generelt mht. dansk vs. udenlandsk adresse, så synes jeg det er væsentligere at finde et prægnant udtryk end at holde sig inden for det dansksproglige. Jeg stemmer på popculture.dk som det bedste bud indtil videre.

 15. Emil Kirkegaard skriver:

  Jeg skriver blot de ord min hjerne sammensætter:

  LOL @ ‘ond spambot’.

  Filopop
  popfilo
  filosofienspop
  filosofienspopkultur
  filosofiogpop
  popogfilosofi
  filoogpop
  (ovenstående med bindestreger)
  filosofiskpop(-kultur)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *