Grunde til Information

Fra Luftskibet:

“…i dag fredag den 21. august starter Information en serie på planlagt 10 artikler om de to toneangivende borgerlige avisers udenrigsdækning af forskellige begivenheder i 1960’erne, 70’erne og 80’erne.

Serien, som kaldes for FORTIDENS SYNDER, belyser, hvor enøjede, ukritiske og polariserende de to aviser behandlede verdenspolitiske begivenheder som f.eks. USAs krig i Vietnam, eller et USA-venligt enehersker-styre som den iranske shah, eller kuppet i Chile mod den folkevalgte præsident, eller contraerne i Mellemamerika…

Det er et hidtil ikke-udforsket emne, som serien tager fat i. Ifølge forskningschef John T. Lauridsen fra Det kgl. Bibiliotek »ligger det derude og venter«.”

Om filoffen

Filoffen filosoferer
Dette indlæg blev udgivet i Aviser. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Grunde til Information

  1. Donald skriver:

    Jeg tror ikke på at det er muligt at få alle nuancerne med. Berlingerens tidligere velinformerede artikler kunne ligesom JP i dag hævde sig på rigdommen af facts siges det. Måske er det den vej, sådan en undersøgelse skal gå: Hvad vej kom nyhederne og hvordan skaffede journalisterne sig alternativ information. Det er jo et stort emne.

    Der er jo mange sjove, nej, tragiske og interessante ting, som blev helt tydelige i ca. 1970 hvor Chilenerne blev splittede på spørgsmålet om solidaritet med den fattigste befolkningsgruppe og Allende blev dræbt præsidentpaladset blev bombet: Den vestlige hold af koldkrigerne havde lige så meget blod på hænderne som den østlige side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *