Kræmmermarked – uden røde faner

Grundet familieaftaler blev der i år ikke tid til revolutionen. Men 1. maj blev dog, som sædvanligt, tilbragt på Tangkrogen, dog ikke med arbejderkamp og solidaritet, men derimod omgivet af kræmmere, sprittere, Lion Club o.m.a. Regnen holdt sig væk – så godt og vel da. LO havde sørget for at få en bod, men et skilt på teltdøren forkyndte lakonisk, at der var lukket pga. 1. maj, og at alle mand kunne træffes på Væddeløbsbanen, hvor der var gratis entré og levende musik indtil midnat 🙂

Indkøb: Der var et par glimrende bogboder, men priserne var nok lidt i den høje ende for et kræmmermarked. I et telt med brugt og blandet skrammel var der imidlertid gevinst: Glimrende udvalg, velholdte bøger og en fast enhedspris på 5 kr. pr bog. Resultatet blev som følger:

Til min kære fader:
-En stor illustreret bog med titlen Vildt og Jæger, skrevet af PEr Eilstrup med Faglig bistand af cand.mag. Bent Jørgensen (den senere så kendte direktør for Zoologisk have i København), udgivet af Lademann tilbage i 1977.

Til mig selv:
-Tre bind af Hasselbalchs Kulturbibliotek: Walt Whitman: Fuldkomne dage, Dostojewski: Et svagt hjerte og R. L. Stevenson: Ungdomsessays
-En lettere forkortet dansk oversættelse af Augustins Bekendelser (med gotisk skrift) fra 1909. Særligt bemærkelsesværdigt ved denne udgave er nok forordet, skrevet af G. Münster, præst ved St. Lukas Kirke, som indledes med følgende formanende ord:
Augustins Bekendelser hører til de Bøger, som aldrig dør. Den er indlemmet i Guds Menigheds faste Urliv og deler derfor Lod med Menigheden, over hvem Helvedes Porte aldrig skal faa Overhaand. Det er Beretningen om, hvorledes Herren søgte og fandt en af de største Aander, der nogensinde har levet på Jorden – nedskrevet af ham selv.
Så er tonen ligesom lagt 🙂
-En pæn bogklub-udgave af Elsa Gress’ danske oversættelse af Lawrence Durrells Alexandria-Kvartetten fra 1981. Bøgerne skulle være glimrende, mens Gress’ oversættelse efter sigende (ikke er noget at råbe hurra for).

Og som tak for at jeg betalte entréen til markedet købte min moder mig to meget flotte æsker/skrin/små kister af hhv. træ og lærred, som man kan bruge til at have ting i. Jeg overvejer lidt at begynde at ryge cigarer, bare for at have noget passende at gemme i dem 🙂

Så det blev ikke til den store indsats revolutionens tjeneste. Tværtimod må dagens virke vel siges at have understøttet den herskende kapitalistiske samfundsform. Ah, well – der er, har jeg fået at vide, andre som har kæmpet den gode kamp i dag.

Snooker-update: Hendry vs Ronnie: 4 – 4 efter en (efter sigende) noget usikker og svingende first session. Carter vs. Perry: 3-5. Og mine forældre HAR Eurosport – men med tyske kommentatorer.

Om filoffen

Filoffen filosoferer
Dette indlæg blev udgivet i Bøger, dagligliv, Familie, Indkøb, Litteratur, Sport, TV. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *