Medieshowet fortsætter II

When it rains it pours.

Sidste uge var det Eksistens, og i denne uge er det så Kristeligt Dagblad, der udbeder sig Blogbestyreren fagligt funderede mening om dette og hint. De Kristelige ønskede en filosofisk vinkel på det i medierne meget omtalte hollandske realityshow, hvor tre nyrepatienter skal konkurrere om, hvem af dem der skal have doneret en døende kvindes nyre. Efter et øjeblik at have overvejet, om jeg rent faktisk havde noget relevant at sige i den sammenhæng, npåede jeg frem til følgende, som skulle kunne læses i fredagens udgave af Kristelig Dagblad:

-at min første tanke da jeg hørte om showet var: “Tænk, at det først kommer nu!” (Man er vel flittig science fiction læser).

– at showet er et levende bevis på, at intet undrager sig kapitalismen, som kan prissætte og sammenligne alt.

-at man kan håbe, at folks eventuelle interesse for showet udspringer at et ønske om, at kunne gøre noget godt for et andet menneske, og ikke blot er et udslag af et ønske om at blive underholdt eller en vouristisk glæde ved at betragte andres ulykke (et spørgsmål som også melder sig i forbindelse med diverse tv-transmitterede nødhjælpsindsamlinger).

-at showets fokusering på enkelttilfælde meget let kan få seerne til implicit at acceptere tingenes orden (der ER bare mennesker som ikke kan få en nyre på anden måde end ved at deltage i et tv-show), hvorved de bagvedliggende strukturelle problemer (årsagerne til, at så få melder sig som organdonorer f.eks.) overses.

-at forskellen på dette show og så Robinson og Big Brother er, at man kan leve uden penge og berømmelse, men ikke uden nyrer.

Og så sagde jeg vist også en hel del mere, som man forhåbentlig kan læse på fredag.

Om filoffen

Filoffen filosoferer
Dette indlæg blev udgivet i Debat, filosofi, Medier. Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Medieshowet fortsætter II

  1. capac skriver:

    Det varer ikke længe inden, vi får dig at se i TV-nyhederne. Just you wait! 😉

  2. filcfn skriver:

    DK4 here I come! 🙂

  3. Pingback: Use of Weapons » Blog-arkiv » Fup? Stunt? Plat? Marketingsfup? Holdningsvækker?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *