Mig og feminismen

Uffe spørger efter feminismens betydning. Capac og Klaus svarer – og nu også mig.

Arbejdsmæssigt har feminismen for mig betydet
-en utrolig masse interessant ny filosofi, med nye inspirerende perspektiver på klassiske filosoffer og problemstillinger

-en utrolig masse dårlig filosofi med komplet misforståede fejllæsninger af klassiske filosoffer og problemstillinger

-at jeg er blevet kaldt mandschauvinist (den eneste gang jeg har oplevet det – det skyldtes en misforståelse, men alligevel)

Personligt har feminismen betydet
-at jeg er vokset op i et hjem hvor min far smurte madpakken og som oftest stod for aftensmaden

-at jeg har lige mange kvindelige og mandlige venner (ved ikke om det direkte er feminismens skyld, men har på fornemmelsen, at det tidligere var sværere at være venner med personer af det modsatte køn – se desuden Klaus’ punkt 5.)

-at jeg har tilbragt utallige timer med at diskutere de mere eller mindre skjulte undertrykkelsesmekanismer i det danske samfund og den danske stat (indrømmet, det ville jeg nok også have gjort uden feminismen, men så ville det formodentlig have været ud fra et mere eller mindre strengt marxistisk perspektiv)

-at jeg i perioder nærer (en til det paranoide grænsende) angst for, at jeg uden at være klar over det i virkeligheden er et rabiat mandschauvinistisk svin

Mere generelt tror jeg at feminismen
-har haft al for lille indflydelse (der er stadig mange ting der skal og bør laves om) men dog alligevel har resulteret i

-at der er visse måder at betragte og behandle kvinder på, som heldigvis ikke er accepterede i det danske samfund mere.

Ifølge Uffe er dette ikke en rigtig meme, meeen derfor kunne det da stadigt være interessant at høre, hvad f.eks. Irene eller Anja eller Regitze eller Mette eller nogen af de mange øvrige kvinder i Blogland havde at sige om emnet.

Om filoffen

Filoffen filosoferer
Dette indlæg blev udgivet i filosofi, Meme, Politik. Bogmærk permalinket.

5 kommentarer til Mig og feminismen

  1. Pingback: 5 ting feminismen har gjort for mig « Furore

  2. Irene skriver:

    Ja, Carsten, der er ikke meget flyttet og med den indeværende “retro-bevægelse” lader vi til at måtte starte forfra snart.

  3. filcfn skriver:

    Ak ja.

  4. Pingback: hundredeordsblog » Fem ting, feminismen har gjort for mig

  5. Pingback: amazing space! » 5 ting feminismen har gjort for mig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *