Natrium-lithium-borosilikat-hydroxid

Natrium-lithium-borosilikat-hydroxid, der (i det mindste ifølge Superman Returns) er bedre kendt under det mere mundrette navn kryptonit, er blevet fundet i en mine i Serbien, rapporterer Politiken. Da Krypton (i vores virkelighed i det mindste) ikke er navnet på en planet, men derimod på en ædelgas, kan Natrium-lithium-borosilikat-hydroxid desværre ikke officielt få tildelt navnet kryptonit, men må nøjes med det noget mindre prangende navn Jadarit, efter Jadar i Serbien, hvor stoffet er blevet fundet.

Man kan i øvrigt bemærke, at Natrium-lithium-borosilikat-hydroxid er hvidt, ikke grønt, og efter alt at dømme er ganske harmløst. Meeeen, hvem ved hvordan en person fra Krypton ville reagere, hvis de blev udsat for det?

Om filoffen

Filoffen filosoferer
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder, tegneserier. Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Natrium-lithium-borosilikat-hydroxid

 1. capac skriver:

  Nu må du ikke berøve os alle vores illusioner! 🙂

 2. Ulf skriver:

  I følge Wikipedia findes der faktisk Hvid Kryptonit:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Kryptonite#Forms_of_kryptonite siger
  “Kills all plant life, whether Kryptonian or not. Induces decay immediately upon exposure, with a range of about 25 yards.”

  – hvis jeg var Swamp Thing, ville jeg passe på!

 3. filcfn skriver:

  Ah – rart at møde en kender 🙂

  Ja, der findes hvid kryptonit, hvilket alle læsere af de gamle Supermanhæfter fra 50’erne og 60’erne ved. Men menigmand kender normalt kun til den grønne – og evt. den røde – variant af Kryptonit, så for ikke at skræmme folk væk, og for ikke at blive for teknisk, holdt jeg mig til det basale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *