Pligt, konsekvens, dyd

Som nogle sikkert har bemærket, så modtog jeg i lørdags et brev fra Carlsbergfondet, hvori der stod, at jeg var blevet tildelt lidt over 1.1 million kroner til et to-årigt postdoc-projekt med titlen “Pligt, konsekvens, dyd. Taksonomiske problemer i moderne moralfilosofi”. Yay!

Beløbet dækker to års løn til mig (fra 1. februar 2013 til 31. januar 2015), 30.000 kr. til et par forskningsophold og så lidt rejsepenge. Planen er, at jeg i projektperioden skal være tilknyttet Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet, mere specifikt forskningsprogrammet Filosofisk og Idéhistorisk Forskning.

For de interesserede er her (i pdf-format):

1) den projektbeskrivelse jeg indsendte til Carlsbergfondet

2) en uddybende redegørelse for projektets forventede impact og output

3) en liste med et udvalg af relevant litteratur

4) den  projektbeskrivelse (inklusiv en fyldig litteraturliste) omhandlende det samme projekt, som jeg i slut-august indsendte til FKK – Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation. Denne projektbeskrivelse var udgangspunktet for min ansøgning til Carlsberg.

Det burde ikke være nødvendigt at nævne det, men det er selvsagt umådelig rart at have fået forskningsmidler til at gennemføre et konkret projekt, som jeg selv har formuleret.

Forskningsmæssigt er det et projekt jeg er meget glad for, og som jeg rent faktisk tror har noget at bidrage med til den nutidige filosofiske diskussion.

Karrieremæssigt giver det mig tid og frihed til at få skrevet og publiceret artikler i (forhåbentligt) førende internationale tidsskrifter på området.

Og endelig giver det ro i sjælen at vide, at jeg snart kan vinke farvel til Dagpengelands disciplineringsstrategier og tvangsstrukturer!

De næste par måneder skal dels bruges på at få afsluttet de ting jeg for øjeblikket er i gang med (herunder få afviklet en ret omfattende bunke eksaminer), og dels få afklaret de nærmere detaljer om min ansættelse. Jeg har bl.a. noget undervisning i foråret, som jeg har brugt en del tid på at forberede, og som jeg meget gerne vil have lov til at gennemføre. Men det skal lige cleares med de relevante instanser.

Til slut: Tak til alle de mennesker på Facebook og Twitter, der har ønsket mig tillykke med bevillingen. Det er ret fantastisk, og en lille smule overvældende, at opdage, hvor mange mennesker derude i den virtuelle (men ganske virkelige) virkelighed, der rent faktisk bekymrer sig om en.

Om filoffen

Filoffen filosoferer
Dette indlæg blev udgivet i arbejde, filosofi, Ledighed, liv og død. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Pligt, konsekvens, dyd

  1. Anja skriver:

    Det er også ret fantastisk, at du deler det med os, Filof. Glæder mig til at følge projektet. Sig til, hvis du får brug for en piccoline på rejsen;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *