Selvpåførte pinsler

Jeg er som sagt kommet i gang med at løbe igen. Sidste år, da jeg sad og kæmpede med at få gjort Afhandlingen færdig, manglede jeg energien og viljestyrken til at komme afsted, så det blev kun til et par ture i ny og næ. Her i foråret er jeg derimod kommet ganskle godt i gang: Jeg er afsted mindst et par gange om ugen og nærmer mig efterhånden et nogenlunde acceptabelt bundniveau.

Her i weekenden tog jeg så årets første tur rundt om Egå Engsø. Turen rundt om selve søen er præcis 5,218 kilometer og turen derned er lige en skvis under 3 kilometer, så alt i alt er vi oppe på en ca. 11 kilometers rute. Første tur i søndags klarede jeg på lidt over 58 minutter. I går satte jeg lidt ekstra turbo på fra starten, for at se om jeg kunne presse tiden ned under 55 minutter.

Det gik rigtigt godt et stykke tid. Da jeg nåede ned til søen var jeg således 2½ minut foran søndagens tid; halvvejs rundt om søen havde jeg vundet lidt over 4 minutter ind, og da jeg svingede fra stien rundt om søen og begyndte hjemturen var jeg næsten 5 minutter foran. Problemerne meldte sig på turen op fra søen. Ved Skejby Nordlandsvej havde jeg godt 4 minutter at give af; midtvejs i Mollerup Skov var jeg nede på 3 minutter. Og på bakken op fra Aldi på Skejbyvej, under 500 meter hjemmefra, måtte jeg simpelthen give op. Kvalme, ondt i lungerne og et generelt ubehag tvang mig simpelthen til at standse op og gå det sidste stykke hjem – Grrrrrr!

Jeg kom ikke under de 55 minutter, men var stadigt hurtigere end i søndags: 56.30 er en OK tid. Men der er plads til forbedringer

Om filoffen

Filoffen filosoferer
Dette indlæg blev udgivet i dagligliv, løb. Bogmærk permalinket.

5 kommentarer til Selvpåførte pinsler

 1. capac skriver:

  Måske et emne til post-doc-projekt: Selvpåførte pinsler – masokistiske tilbøjeligheder i filosofisk belysning!?

 2. filoffen skriver:

  Nah – det emne overlader jeg trygt til lacanianerne 🙂

 3. Lotte skriver:

  Why???

  HVORFOR???

  OM jeg fatter det…. 😀

  Hvad ér pointen med at løbe? Det gør ondt overalt, der er ingen synderlig empiri, der understøtter at man faktisk lever længere af det. Det ser dumt ud, når folk kommer prustende, svedende og og og….man kan ikke tænke klart imens.

  Aiii..Kan du ikke skrive lidt om HVORFOR?

  Drop den der med endorfiner , dem kan man også få fat i på andre måder. Altså ved at gå eller svømme eller have sex f.eks. Ja altså…..

 4. filoffen skriver:

  Jeg har faktisk skrevet lidt om det tidligere, i en kommentar ovre hos Capac – faktisk som direkte opfølgning på et indlæg om at svømme. Se her.

  Men jo, skal gerne skrive lidt mere om “hvorfor”. Om lidt. Lige nu har jeg en boganmeldelse, som jeg skal have skrevet færdig 🙂

 5. Lotte skriver:

  Det vil jeg se frem til. Altså de eneste tanker jeg får, når jeg har løbet (efter bussen) er: Det her gør jeg IKKE igen 😀

  Min tanke er, at det også har noget med fysiologi at gøre, om man egner sig til at løbe. Jeg kender f.eks. ikke én eneste meget høj løber, jeg tror løb sætter hjertet på for hårdt arbejde – for meget pumpearbejde (som giraffens), hvis man er meget høj, og det er jeg. Men jo vend gerne tilbage til “hvorfor” ved lejlighed.

  🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *