Til sommer skal jeg op i Anders And!

Caroline har gjort mig opmærksom på denne sang, som åbenbart er populær blandt dataloger i København. Jeg kan ikke lade være med at føle mig en smule ramt af nedenstående vers, der forøvrigt viser, at dataloger har en glimrende forståelse af, hvad vi går og laver på humaniora 🙂

Jeg har set en rigtig humanist
Han var knokleskæv og sikkert også kommunist
Så jeg spurgte hvad hans pensum var
og han kigged’ op og gav mig dette svar:
Til sommer skal jeg op i Anders And
et nummer af Fantomet og en Superman
Og hvis en dag jeg vågner af min døs
Så bli’r jeg færdig og er arbejdsløs

Har meldt pas! Tigger hash! Lever kun på nas!
Når vi styrer verden får I alle gas!

Stokbro har kommenteret på indlægget (og sangen) her.

Om filoffen

Filoffen filosoferer
Dette indlæg blev udgivet i filosofi, tegneserier. Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Til sommer skal jeg op i Anders And!

 1. klaus skriver:

  det siger formentlig også lidt om datalogers foretrukne læsestof…

 2. filoffen skriver:

  Ja, det tænkte jeg også.

 3. Carsten Agger skriver:

  Stokbros formulering rammer hovedet durk på sømmet:

  “…idet det udvidede tekstbegreb angribes, inkluderes en anden kunstforståelse, som Anders And & Co., Fantomet og Supermand ikke er en del af: rigtig kunst, rigtig litteratur. Datalogerne arbejder altså inden for rammerne af High vs. Low Culture.”

  Og heraf kan man altså udlede, at rigtige dataloger er dannede mennesker, der ikke kunne finde på at spilde deres tid med Supermand og Anders And, men som naturligvis selv ville læse den rigtige litteratur, litterater formodes at beskæftige med, hvoraf vi kan udlede, at rigtige datalogistuderende læser Dostojevskij, Racine, Cervantes, Hugo, Molièr, Byron, Shelley, Blake, og hvad de nu ellers hedder.

  Nu er jeg selv datalog og kan afsløre, at det er lidt svært at generalisere om, men mit generelle indtryk er, at datalogistuderende læser ingenting, eller måske nyheder på nettet (synonymer). Og for resten læser de Ekstra Bladet. Medmindre de spiller Magic eller WoW, i hvilket fald jeg vil vædde med, at de også læser Anders And eller noget lidt mere avanceret i samme boldgade. Men det er jo nemt at være finkulturel, når det er på andres vegne.

  Apropos finkultur: Er netop ved at genlæse mit samlealbum af Steve Gerbers Howard The Duck-historier. Meget underholdende, men måske lidt dated.

  Apropos, igen: jeg er også ved at læse nemlig Chaucers Canterbury Tales. Meget finkulturelt; æh, mølleren fortæller om tømreren med den unge kone og den frække Oxford-studerende,eller hvad nu med den om … hvis det er finkultur, må vi have noget mere finkultur her i verden 🙂

 4. capac skriver:

  Ja, Klaus, den slags “morsomme” fordumsfuldheder siger jo mest om ophavsmændende (-kvinderne). Prøv af tænke den til ende. Det er lidt skræmmende…

 5. Mark Thornberg skriver:

  Det er jo min sang…

 6. filoffen skriver:

  Jamendog 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *