Tre idéer

Udover at omskrive min oprindelige projektbeskrivelse, så den bliver mere præcis og bedre afgrænset, hvad kan jeg da gøre, for at forbedre ansøgningen? Tre idéer har umiddelbart meldt sig:

  1. Få kontakt med nogle af de folk på IMV (Informations- og medievidenskab), der sidder og forsker i TV-underholdning, for at få det medieteoretiske perspektiv bedre integreret i projektet.

  2. Få en aftale i stand med et udenlandsk universitet om et forskningsophold. Jeg regner med muligvis at kunne trække på nogle af demennesker jeg er kommet i kontakt med via arbejdet med Batman-artiklen.

  3. Undersøge mulighederne for at få fakultetet til indgå i en samfinansierering, noget som Bodil Due i det seneste nummer af Campus gør et stort nummer ud af.

Punkt 1. er jeg straks gået i gang med. Jeg har således allerede skrevet til Hanne Bruun, lektor på IMV, som bl.a. forsker i tv-æstetik og -genrer, tv-historie og kulturel globalisering, og bedt om råd og vejledning. Hvilket jeg allerede har fået 🙂 Det har således vist sig, at Bruun er enig med min (og projektets) grundlæggende tese, nemlig “at der er meget lidt interesse for underholdning i sig selv både teoretisk og analytisk“, og at mit projekt derfor, ganske som FKK skrev, er både interessant og relevant. Nu skal vi så finde et tidspunkt og mødes på, så vi kan diskutere problemstillingen nærmere. Alt i alt et glimrende første skridt synes jeg.

Punkt 2. venter jeg en smule med. Først er det vigtigt lige at få et overblik over, hvilke forskere ude i det store udland (nok mestendels England, USA og Tyskland), der egentlig sidder og forsker i underholdning og underholdningssbegrebet. Et par navne har allerede vist sig ret uomgængelige: Peter Vorderer, en tysker (tror jeg) der for øjeblikket er professor i psykologi ved University of Southern California, og Richard Schusterman, professor i filosofi ved Florida Atlantic University.

Jeg vil tro, at det er punkt 3. der kan volde størst kvaler, så der skal jeg nok se at komme hurtigt i gang. Jeg har derfor kontaktet Institutlederen på Institut for Filosofi og Idehistorie (IFI blandt venner), som er den person, der formelt og officielt skal forhandle med fakuktetet om en evt. samfinansiering. Vi er blevet enige om, at det vil styrke min/vores forhandlingsposition, hvis der kan etableres et samarbejde med IMV. Hvilket betyder, at vi ender tilbage ved punkt 1. – som jeg jo allerede er godt i gang med 🙂

Næste uge regner jeg med at mødes med Institutlederen for IFI for at få lavet en foreløbig tidsplan for ansøgningsprocessen. Og så skulle der også gerne snart blive tid til et møde med Hanne Bruun, så vi kan diskutere projektet lidt mere detaljeret.

Om filoffen

Filoffen filosoferer
Dette indlæg blev udgivet i postdoc og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *