Underholdning og Krig

Som nævnt i et tidligere indlæg (og i en kommentar til Zenia) så anslåes det (i denne her rapport, udarbejdet af PricewaterhouseCoopers) at underholdnings- og medieindustriens samlede omsætning i 2007 var på godt $1.4 billioner. Eller i talform: $1.400.000.000.000.

Til sammenligning så anslår SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute) i en netop offentliggjort rapport (hvis hovedkonklusioner kan downloades her), at verdens samlede militærudgifter i 2007 beløb sig til $1.339 billioner: $1.339.000.000.000.

Kort sagt: Verdens befolkning bruger ca. lige så mange penge på underholdning, som de bruger på at forberede sig på krig. Det må der kunne læses noget dybere ud af.

About filoffen

Filoffen filosoferer
This entry was posted in liv og død, Nyheder, Sært. Bookmark the permalink.

6 Responses to Underholdning og Krig

 1. capac says:

  Hvis nu vi brugte krigspengene på underholdning, så var der måske ikke tid til at føre krig!? ;-)

 2. filoffen says:

  Eller måske vi skal til at gentænke gamle Clausewitz’ berømte maksime: “Krig er underholdning med andre midler.” :-)

 3. Man kan udlede at folk hellere vil lade sig pacificere (negativ holdning til underholdningsindustrien) end pacificere andre?

 4. filoffen says:

  Måske – men kun med nød og næppe. Der bliver jo “kun” brugt 61 milliarder dollars mere på underholdning end på militæret :-)

 5. capac says:

  Ja, også så se om vi kan transformere blodig krigsførsel til bloody entertainment! Så var der måske færre, der kom noget alvorligt til.

 6. filoffen says:

  Som supplement til ovenstående kan det måske være værd at notere sig, at mens militærudgifterne sidste år steg med godt 6%, så anslås det at medie- og underholdningsindustriens samlede omsætning i de kommende år vil vokse med omkring 6.6% pro anno.

  Militærfolkene skal kort sagt til at tage spenderbukserne på, hvis ikke de vil rendes helt over ende af underholdningsbranchen :-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>