Armitage. Shanks Armitage.

Uffe og Klaus diskuterer det ældgamle spørgsmål om mænds og kvinders forskellige forhold til toilettet. Denne diskussion bragte et gammelt minde på banen, nemlig min årelange fascination af engelske pissoirer.

Ofte når jeg har stået og filosoferet ved et pissoir på en pub i England er min opmærksomhed blevet fanget af producentens navn midt i kummen. Og ofte har dette navn vist sig at være Armitage Shanks, en af Storbritanniens største producenter af pissoirer (og af badeværelsesudstyr generelt).

Armitage Shanks! Det er et godt navn. Siden jeg lagde mærke til det første gang, har jeg gentagne gange overvejet at skrive en bog, hvor hovedpersonen skulle hedde Shanks Armitage. Det skal være en eller anden form for post-apokalyptisk fantasy/SF-hybrid, med mutanter, lidt trolddom, kjønne piger o.lign. Og de første linier skulle lyde noget henad følgende:

Shanks Armitage looked at the dead city and the city looked back with a thousand unblinking eyes.

Om filoffen

Filoffen filosoferer
Dette indlæg blev udgivet i Ukategoriserbart. Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Armitage. Shanks Armitage.

 1. capac skriver:

  Det vil jeg kalde mit old-boys-rockorkester, når (og hvis) det bliver dannet…

 2. conny skriver:

  Det er fuldstændig rigtigt, at man faktisk kender en masse producentnavne, som man bare ikke husker, før man “står der igen”, altså i de der situationer, hvor man ikke tænker på så meget andet, fx på offentlige toiletter. Måske er det et bevis på, at hjernen aldrig kan stå stille. Uanset hvad man foretager sig, så tvinger hjernen os til at opsnappe information.
  Jeg vil glæde mig til din bog – det må helt bestemt blive en thriller med den indledning.

 3. Kasper Porsgaard skriver:

  Hej Carsten. Det lyder som en fin bog du der er på sporet af. Tom Waits har jo sagt om sine sange at “It is very hard to catch a song. To catch a song you gotta think like one.” Og jeg tror, noget lignende gør sig gældende mht. bøger.

  Men såvidt jeg husker hedder skurken i Gibson’s Neuromancer faktisk Armitage… Eller er det bare min hukommelse der spiller mig et puds? Under alle omstændigheder har jeg også ofte stået og kigget på de danske kumme-titler på toiletterne, og de er sjældent helt så inspirerende: IFö, Gustavsberg (toiletter), Dan Dryer og SAABY Christensen (håndtørrere) er bare ikke så så fedt som Armitage.

  God weekend.

 4. filcfn skriver:

  Conny- kunne ikke have sagt det bedre selv.

  Kasper – jo, en af “skurkene” (anførselstegn er altid nødvendige når man anvender godt/ondt om Gibsons figurer) i Neuromance hedder Armitage, men derfor kan jeg jo godt bruge det samme navn 🙂

  Og så må jeg indrømme, at min indledning er inspireret en smule af den første linie i Stephen Kings “The Gunslinger”: “The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed.”

 5. Pingback: amazing space! » shanks armitage versus porkas, the pornographer

 6. Pingback: Use of Weapons » Blog-arkiv » Lidt om indledninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *