Bloggeri, arbejdsledighed, terror, DF

Der bliver ikke blogget så meget for tiden, da jeg, som arbejdssøgende på supplerende dagpenge, har mere travlt end nogensinde. Udover at skulle undervise, forberede undervisning, forberede ph.d.-forsvar, forsøge at få formuleret et par gode post.doc.-ansøgninger, der kan bringe mig videre i den akademiske verden, samt være bare en smule social omgængelig, så skal jeg nu også til at skrive stabelvis af intetsigende ansøgninger.

Hvis jeg havde tid til at powerblogge så ville jeg dels udtrykke min helt grundlæggende afsky overfor mennesker, der kan finde på at planlægge at slå et andet menneske ihjel, pga. en (indrømmet ret smagløs, og ikke specielt subtil) karikaturtegning. Og dernæst ville jeg analysere Dansk Folkepartis mageløse argumantation for, at vi nu hare ndnu et bevis for, at terrorlovgivningen bør strammes. Tag blot Peter Skaarup, som i Politiken forklarer, at DF mener, at danske myndigheder skal have ret til at nægte indrejse til personer, der har ytret sig ‘demokratifjendtligt’; at politiet skal have ret til at skanne (i praksis aflytte) hele boligblokke, samt at der åbnes for øget videoovervågning af det offentlige rum. 

Skaarup indrømmer godt nok, “…at det er ikke er sikkert, at de tre punkter ville have gjort en forskel i forhold til de konkrete anholdelser, men at sagen er et udtryk for, at terrorlovgivningen hele tiden skal strammes op. Og den opstramning vil Dansk Folkeparti være garant for”.

Direkte adspurgt om, hvorfor DF mener at terrorlovgivningen skal strammes, når PET og Ppolitiet jo tilsyneladende udmærket er i stand til at forhindre diverse terrorplaner og mordattentater uden sådanne stramninger, svarer Skaarup:

Jo, jo, men fordi PET gør sit arbejde godt, så betyder det jo ikke, at vi ikke kan ændre terrorlovgivningen, så den fungerer endnu mere effektivt i fremtiden“.

Gruble. Der er noget galt her, men jeg har sgu’ ikke tid til virkeligt at bore i det. Hvis man var mistænksom af natur, så kunne man begynde at tro, at Arbejdsdirektoratets seneste bandbulle mod de arbejdssøgende var et led i en overordnet strategi (konspiration?) om at undertrykke den kritiske debat. Men sådan tænker vi ikke her på bloggen 🙂

Om filoffen

Filoffen filosoferer
Dette indlæg blev udgivet i bloggeri, brok, Debat, liv og død, Politik. Bogmærk permalinket.

10 kommentarer til Bloggeri, arbejdsledighed, terror, DF

 1. Pingback: Arbejdsliv og klapjagt « Eksistens

 2. Lotte skriver:

  Dit største problem er vel ikke, at du skal skrive stabelvis af ansøgninger – de kan jo kopieres, du kan få et par af mine, hvis jeg får et par af dine? Jeg formoder dit største problem er, at du risikerer at få jobbet. Jeg kan i den forbindelse oplyse dig om, at du også skal søge de såkaldte “hotjobs”. I den forbindelse håber jeg, at du kan fabrikere en kradser, for et hotjob er potentielt set job i en pølsevogn.

  Velbekommen.

  http://eksistens.wordpress.com/2008/02/12/arbejdsliv-og-klapjagt/

 3. capac skriver:

  Den seneste bandbulle må tværtimod være startskuddet til et frontalangreb fra alle sider på beskæftigelsesministeren og den førte, såkaldte beskæftigelsespolitik.

 4. filoffen skriver:

  @Lotte – Ja, jo, og det er rigtigt. Det der går mig på er nok egentlig ubehaget ved en rent formålsløs og automatiiseret jobsøgning, der ikke har meget med hverken mine kompetencer eller interesser og firmaernes egentlige behov at gøre. Men jo; jeg har da også en tre-fire forskellige standardskrivelser, som jeg med få øjeblikkes varsel kan afsende.

  @Birger- Gode råd, og udtrykt mere poetisk end jeg nogensinde ville kunne gør. Mange tak 🙂

  @Capac – Jamen vi har jo ikke TID 😉

  Apropos: På baggrund af Nannes kommentar ovre hos Capac, så er det vel værd at begynde at påpege den spildtid og det økonomiske tab, som det påfører virksomheder og offentlige institutioner, at de nu skal til at behandle og sortere et eksplosivt voksende antal mere eller mindre irrelevante jobansøgninger?

 5. Ulf skriver:

  Du har sikkert hørt om Check Jobnet, men du får lige linket alligevel. Jeg er nok lidt for paranoid til at bruge det, men det er alligevel en ide som fortjener udbredelse.
  Programmets skaber kan i det hele taget ikke lide Claus Hjort og det kan man jo ikke fortænke ham i.

  Nu mangler vi bare at der er en behjertet programmør der skriver en “auto-ansøger”: et program der finder stillingsopslag efter de kriterier man stiller op og derpå sender en ansøgning pr. mail baseret på en foruddefineret skabelon. Er der nogen derude der tager udfordringen op?

 6. filoffen skriver:

  @Ulf – Ja, Capac har nævnt det på sin blog. Og ellers så synes jeg det lyder som en fremragende idé, den med det fuldautomatiske jobansøgningprogram. Så har man bare det problem, som Lotte nævner: Hvad nu hvis man faktisk BLIVER ansat som f.elks. gadefejer i Hvide Sande?

  (Og bare for at gøre det helt klart: Der er intet i vejen med at feje gader eller bo i Hvide Sande, men når man (som mig) har en ph.d. i filosofi og er bosat i Århus, så forekommer det at være spild af tid, ressourcer og kompetencer at skulle søge den slags job).

 7. Lotte skriver:

  Det er VIGTIGT at holde fast i, at der intet er galt med at være gadefejer i Hvide Sande. Det er endnu et af problemerne, NÅR man degraderer gadefejere (siger jeg ikke du gør) så bliver der også tale om en klasseinddeling, hvor man både får skidt på gadefejeren OG akademikeren. Systemet er selvmodsigende, og der må argumenteres for, at hverken en Phd i filosofi eller en gadefejer skal tages retorisk til indtægt for hinandens evner eller valg af livsbane. Såfremt Hjort også får held til at degradere gadefejeren, så har han erhvervet sig et væsentligt stik, som han ikke skal tildeles.

 8. Ulf skriver:

  Man skal jo oftest til samtale for at få et job, så der er da mulighed for at påvirke både positivt og negativt. Du skulle med andre ord have beholdt skægget. 😉
  Det jeg ikke forstår er hvordan regeringen / Claus Hjort kan forsvare overfor (videns-)samfundet at bruge højt kvalificerede mennesker til at udføre arbejde, der principielt kunne udføres af hvem som helst, ofte endda mekanisk.
  Det forekommer mig at man på den måde skaber et vidensfattigt samfund, som i stedet køres efter den tidlige industrialiserings bondemoral: al arbejde er godt! Lediggang er ondt!

  Hvis vi mener noget med at snakke om et videnssamfund – og det er der mange indicier for at vi bør gøre – er regeringens politik ved at gøre os til et u-land. På sigt kommer det også til at ramme deres dyrebare økonomi.

 9. Ejvind skriver:

  4 om ugen!! Fyffer pyffer…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *