Spampoesi 2

Og så har jeg til min store overraskelse netop opdaget, at begrebet “Spam Poetry” faktisk eksisterer. Kristin her skriver således digte, der kun består af linier fra de utallige spammails hun modtager. Og på The Register har de en konkurrence, hvor man skal formulere og/eller indsende de smukkeste spaminspirerede udsagn, såsom “Translucent gibbon rucksack bonanza” (fra “gadekryds” genren) eller “Fetishist beyond fruit cake and eggplant from chestnut are what made America great!” (fra “Så let er det at skrive en leder” afdelingen). På BBCs hjemmeside er der en artikel om fænomenet, som blandt andet omtaler ovennævnte Kristin .

Og så lige en for SF-feinschmeckerne: Adi Oltean fortæller på sin blog, at han blandt sine spammails har modtaget et par stykker, der citerer fra et interview med Arkadi & Boris Strugatski – de russiske brødre, der bl.a. har skrevet bogen, som inspirerede Tarkovskys film Stalker. Disse mails synes at besidde den samme form for semipoetisk skønhed, som den jeg selv har modtaget:

industry town. Only there were no people. Neither living nor dead. You could high on the hog in Europe. Swimming in dough.

Eller hvad med:

“is something mysterious and maybe even incomprehensible. I’ve handled quite nut, but maybe he’s got something there. Maybe we should leave the devil’s “How about a little loan? I have to pay my taxes tomorrow.“”

Jeg ved ikke med jer, men jeg kommer uværgeligt til at tænke på T.S. Eliot’s The Wasteland: “…I was neither//Living nor dead, and I knew nothing,//Looking into the heart of light, the silence.//Oed’ und leer das Meer.

Jeg ved godt, at der er ganske prosaiske (og pekuniære) grunde til disse nye former for spammails, nemlig at spammerne ved at imitere, eller citere fra, klassisk litteratur, lettere kommer udenom de spamfiltre, der bortsortere mails som indeholder de ord, der oftest anvendes i spammails. Alligevel er det lige ved (men også kun lige ved), at man kan tilgive spammerne (nogle af dem i det mindste), når resultatet bliver som de ovenstående eksempler.

Om filoffen

Filoffen filosoferer
Dette indlæg blev udgivet i bloggeri, Ukategoriserbart. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Spampoesi 2

 1. klaus skriver:

  og så er der det gode gamle omkvæd:

  spam-spam-spam-spam-spam…

  det er da også godt..!

 2. filcfn skriver:

  Ja, hvor ville vi have været uden.

 3. filcfn skriver:

  Det slår mig forøvrigt lige: Kan man betegne Monty Python som spammere? Hvis ja, så er der da nogle spammere, som vi kan lide 🙂

 4. klaus skriver:

  en del seere opfattede dem vist sådan i sin tid… jeg mindes at enkelte forlod stuen fnysende af arrigskab over at skulle udsættes for ‘sådan noget pjat’…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *