Underholdning og Krig

Som nævnt i et tidligere indlæg (og i en kommentar til Zenia) så anslåes det (i denne her rapport, udarbejdet af PricewaterhouseCoopers) at underholdnings- og medieindustriens samlede omsætning i 2007 var på godt $1.4 billioner. Eller i talform: $1.400.000.000.000.

Til sammenligning så anslår SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute) i en netop offentliggjort rapport (hvis hovedkonklusioner kan downloades her), at verdens samlede militærudgifter i 2007 beløb sig til $1.339 billioner: $1.339.000.000.000.

Kort sagt: Verdens befolkning bruger ca. lige så mange penge på underholdning, som de bruger på at forberede sig på krig. Det må der kunne læses noget dybere ud af.

Om filoffen

Filoffen filosoferer
Dette indlæg blev udgivet i liv og død, Nyheder, Sært. Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Underholdning og Krig

 1. capac skriver:

  Hvis nu vi brugte krigspengene på underholdning, så var der måske ikke tid til at føre krig!? 😉

 2. filoffen skriver:

  Eller måske vi skal til at gentænke gamle Clausewitz’ berømte maksime: “Krig er underholdning med andre midler.” 🙂

 3. Henrik Lübker skriver:

  Man kan udlede at folk hellere vil lade sig pacificere (negativ holdning til underholdningsindustrien) end pacificere andre?

 4. filoffen skriver:

  Måske – men kun med nød og næppe. Der bliver jo “kun” brugt 61 milliarder dollars mere på underholdning end på militæret 🙂

 5. capac skriver:

  Ja, også så se om vi kan transformere blodig krigsførsel til bloody entertainment! Så var der måske færre, der kom noget alvorligt til.

 6. filoffen skriver:

  Som supplement til ovenstående kan det måske være værd at notere sig, at mens militærudgifterne sidste år steg med godt 6%, så anslås det at medie- og underholdningsindustriens samlede omsætning i de kommende år vil vokse med omkring 6.6% pro anno.

  Militærfolkene skal kort sagt til at tage spenderbukserne på, hvis ikke de vil rendes helt over ende af underholdningsbranchen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *